Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Української Державності

Дата: 15.07.2024 09:45
Кількість переглядів: 84

Сьогодні ми відзначаємо День Української Державності. День Української Державності запроваджений з метою утвердження понад тисячолітніх  традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування Києва та розквітло за князювання Володимира Великого, тому його відзначають того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України. Князь Володимир Великий уособлює розбудову Русі. Прийняття ним у 988 році християнства як державної релігії стало для України цивілізаційним вибором.

Фото без опису

Цього року ми вперше святкуємо  це свято в нову дату  15 липня  – з огляду на перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви з 1 вересня 2023 року на Новоюліанський стиль календаря.

День Української Державності нагадує нам про тисячолітню історію державотворення нашої країни. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення,  і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна відбулась як держава.  Це свято є символом нашої єдності, сили та незалежності. 

З Днем Української Державності! Нехай наша нація завжди буде сильною та єдиною, а Україна  - незалежною та процвітаючою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь