Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підсумкове засідання Ради безбар’єрності у 2023 році

Дата: 13.12.2023 17:34
Кількість переглядів: 199

11 грудня відбулося підсумкове у 2023 році засідання Ради безбар’єрності за участю першої леді України Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.


Фото без опису

Засідання пройшло за участі Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Міністрів, Голів профільних комітетів Верховної ради, офіційних представників системи ООН в Україні, представників судової влади і центральної виборчої комісії, міжнародних організацій, Ради Європи, високоповажних послів Європейського Союзу і Канади, начальників обласних військових адміністрацій, представників громадянського суспільства. Члени Уряду презентували результати реалізації флагманських проєктів із запровадження безбар’єрності, а також — плани на наступний рік.

Фото без описуМетою політики безбар’єрності є створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права. Йдеться про доступ людини до роботи, інформації, освіти, сфери послуг, можливість вільно пересуватися в просторі, соціалізуватися та залучатися в життя громади. Політика безбар’єрності має стати наскрізною та включатися до всіх довгострокових рішень та програм на національному та місцевому рівні.

Фото без опису

Під час засідання Ради було обговорено результати роботи за 2023 рік, значні зусилля були прикладені для створення рівних умов для всіх. Забезпечення доступності до інфраструктури та послуг покращує життя осіб з обмеженими можливостями і сприяє  їх повноцінній участі у суспільстві. 

 

Також було визначено пріоритети роботи на 2024  рік,  а саме:

 

  • безбар’єрність освітніх, медичних, банківських, транспортних, соціальних, адміністративних, працевлаштування та інших послуг — послуги мають бути більш зручними та доступними впродовж усього маршруту користувача, з урахуванням потреб кожної людини;
  • безбар’єрність у громадах — запровадження рішень, розроблених Урядом, на рівні місцевого самоврядування; можливість для людей отримати безбар’єрні послуги у своїй громаді має стати обов’язковим елементом впровадження політики безбар’єрності в містах і селах.

«На другому році повномасштабної війни українці відчувають ще більший запит на безбар’єрні рішення. Від цього сьогодні залежить не лише  якість життя, а й безпека громад.  Можна сказати «війна, що ви хочете. Бар’єрів стало більше – і фізичних, із пересуванням та доступністю, і економічних - безробіття,  і соціальних – велике навантаження на всіх взагалі» Але це не аргумент. Бо кожне життя цінне. І його якість має значення. Ми не обираємо часи, в які нам жити, але ми можемо боротися»,  – зазначила  Олена Зеленська.

Політика безбарєрності включає в себе створення умов для повноцінної участі у суспільстві та забезпечення доступу до різних сфер життя, таких як освіта, робота, транспорт і послуги. Важливо продовжувати розвивати та вдосконалювати політику безбарєрності для створення більш справедливого і інклюзивного оточення для всіх громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь