Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День Української Державності

Дата: 28.07.2023 15:25
Кількість переглядів: 226

Сьогодні ми вдруге відзначаємо День Української Державності, того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України.

Фото без опису

У 2023 році святкування Дня Державності припадає на 28 липня. Однак, з 2024 року, це свято буде відзначатися 15 липня, враховуючи перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви до Новоюліанського стилю календаря з 1 вересня 2023 року. 

Цей день є світлим символом нашої тисячолітньої історії державотворення, днем гордості та поваги до нашого народу, до його незламної волі та нескінченного прагнення до самовизначення.

Це свято відображає всі етапи державної ідентичності України, починаючи від часів Русі і до сьогодення, вшановує тих, хто працював невтомно, щоб держава Україна могла сяяти на карті світу.

Фото без описуФото без опису

В основі державності лежить наша воля до самовизначення, наш багатий історичний досвід, унікальний менталітет та правові традиції. Держава для нас — це гарантія збереження нашої національної цілісності, це наш спосіб життя та наша відповідальність.

Успішна державність виявляється через реалізацію права нації на незалежність, ефективність державного управління, бойову готовність війська, систему правових норм і, звісно, міжнародне визнання нашої держави.

Нехай Україна розвивається і процвітає, а її державність з кожним днем стає все сильнішою! Бережіть Україну, адже вона - наш спільний дім, наша спадщина і наше майбутнє.

З Днем Української Державності!
Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь