Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2023 09:28
Кількість переглядів: 97

В Україні День захисту дітей щорічно  відзначають  1 червня  згідно Указу Президента № 568/98 від 30 травня 1998 року. Мета - привернути увагу громадськості до проблем дітей. В Україні -  7,5 мільйона дітей. В умовах війни кожна дитина постраждала і зазнає порушення її прав. 

Фото без опису

Цьогорічний День захисту дітей в Україні проходить в недитячих реаліях. Вже другий рік поспіль ця дата нагадує нам про трагедію, яка має місце в країні, де діти стають жертвами повномасштабної війни. За цей час загинуло близько 500  діточок. Це страшна статистика, яка пронизує кожного болем і сумом.

Діти, які повинні бути найбільш захищеними і в безпечних умовах, опинилися на передовій боротьби, позбавлені можливості повноціннно навчатися, виховуватися.

Окуповані території України стали місцем, де дітей депортують до росії, що є справжнім злочином. Цей акт порушує їхні права та залишає травми у їхній психіці та майбутньому.

Постійні обстріли і бомбардування створюють неймовірний страх серед дітей, вони не мають відчуття безпеки.

Безпека – це основне право кожної дитини, але в умовах війни вона порушується

7,5 мільйонів українських дітей, навіть якщо не мають тілесних ушкоджень, але їх долі ве пронизані трагедією, яку принесли  на терени України військові рф. Діти бачили  розстріли,  мародерства, вбивства,  блокаду населених пунктів, відсутність речей першої необхідності. Юні українці  страждають від психологічних травм, небезпеки, відсутності нормальної життєдіяльності.

У перші години Міжнародного дня захисту дітей країна-терорист вбила двох дітей в Києві. Цинічно. Підло.  Воєнні злочинці повинні понести покарання за вбивства в Україні. Повинні відповідати перед міжнародним співтовариством за жорстоке порушення прав дітей.

Після перемоги України важливо забезпечити повернення дітям нормального  та щасливого дитинства.

Також потрібно забезпечити психологічну підтримку для дітей, які пройшли через важкі часи війни, щоб вони могли зібратися зі своїми емоціями та знову повернутися до нормального життя.

Ми - переможемо!

Нехай кожній дитині посміхнеться доля!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь