Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Реалізація державної ветеранської політики також включає гендерний аспект», - Юлія Лапутіна

Дата: 24.05.2023 14:10
Кількість переглядів: 181

Під час зустрічі з Головою офісу/ Представницею ООН Жінки в Україні Сабін Фрейзер Гюнеш міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна відзначила важливість продовження підтримки з боку Голови офісу/ Представниці ООН Жінки в Україні.

Фото без опису

На початку зустрічі Юлія Лапутіна поінформувала пані Сабін Фрейзер Гюнеш про основні стратегічні цілі Мінветеранів: «Міністерство є виконавцем/співвиконавцем 20 заходів дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Керуючись принципом рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ми враховуємо потреби жінок-ветеранок, жінок-ветеранок/ВПО в реалізації низки заходів та в розробці проектів наказів Мінветеранів, законів та інших нормативно-правових актів».

Зокрема, залишаються незмінними пріоритети спільної роботи щодо ґендерної політики у секторі безпеки та оборони і миробудівництва, посилення національного ґендерного механізму та підтримки реформ із урахуванням ґендерного компоненту в усіх сферах на національному та регіональному рівнях.

«Міністерство у справах ветеранів комплексно підходить до системи переходу з військової кар’єри до цивільного, яка має бути людиноцентричною та зосереджуватися на реальних потребах ветеранів та ветеранок», - зазначила Міністр.

«На сьогодні Представництво ООН Жінки в Україні є постійним партнером Міністерства у справах ветеранів України у питаннях дотримання рівних прав, можливостей та досягнення гендерної рівності», - зауважила пані Сабін Фрейзер Гюнеш.

«Долаючи гендерні стереотипи у різних сферах життя, ми акцентуємо увагу, перш за все, на рівності прав Захисників і Захисниць у захисті держави. Реалізація державної ветеранської політики у рамках нашої системи переходу від військової служби до цивільного життя, масштабних проєктів у громадах також включає гендерний аспект. Зокрема, при формуванні інституту помічників ветерана, розвитку ветеранського спорту і підтримці ветеранського підприємництва. Це сучасні цивілізовані стандарти, на яких ми фокусуємося, зокрема, завдяки нашим міжнародним партнерам», - підкреслила Юлія Лапутіна.

Міністерство у справах ветеранів України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь