Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дата: 18.04.2023 11:35
Кількість переглядів: 264

Провели 17 квітня позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на чолі з головою Київської ОВА Русланом Кравченком. Головним питанням обговорення були заходи оперативного реагування в разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском повені та паводків на території Київської області.

Фото без опису

Директор Департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської ОВА Костянтин Катаєв доповів про ситуацію в регіоні, що склалася внаслідок підняття рівня води через весняну повінь та рясні опади. Він поінформував присутніх, що безперервно тривають роботи з укріплення насипу на тимчасових переправах для відновлення сполучення й недопущення подальшого нанесення збитків громаді та приватному майну мешканців прилеглих населених пунктів.

У другій і третій декадах квітня відбудеться максимальний приплив води в басейні Дніпра, що лише збільшить вихід води з подальшим підтопленням та затопленням низько розташованих територій. Тому мешканці області та влада на місцях, де є ризик підтоплення, мають це врахувати.

Голова КОВА дав низку доручень. Зокрема, організувати в області оперативні штаби й мобільні групи для управління роботами під час повені та паводків. Головному управлінню Нацполіції в області – організувати безпечний рух автотранспорту в умовах складної паводкової ситуації. Екстреним службам – утримувати в постійній готовності до застосування наявні сили та засоби.

Члени комісії напрацювали алгоритм дій на випадок підняття води до критичного рівня. Вони постановили забезпечити необхідний аварійний запас пально-мастильних, будівельних та сипучих матеріалів, мішків, засобів освітлення тощо та його завчасне і раціональне розміщення поблизу зон можливих затоплень. Постійно моніторити та посилити контроль за якістю питної води із джерел централізованого та децентралізованого водопостачання.

«КОВА, місцева влада та екстрені служби Київщини працюють 24/7, щоб мінімізувати та попередити пошкодження від повені в регіоні. Обстановка в смт Іванків Вишгородського району, де напередодні розмило дамбу, контрольована. Мусимо бути напоготові, щоб гарантувати безпеку і добробут людей. Ситуацію з паводками в регіоні я тримаю на особистому контролі. Ми впораємось, працюючи злагоджено і системно», – наголосив Руслан Кравченко.

Як повідомили в Українському гідрометеорологічному центрі, 17-18 квітня рівень води в басейні Дніпра досягне максимальних показників. У Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів. 

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь