Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З 01 січня 2023 року триває кампанія декларування доходів громадян

Дата: 12.04.2023 12:28
Кількість переглядів: 247

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що з 01 січня 2023 року по 01 травня 2023 року в Україні триває кампанія декларування доходів громадян. Обов’язок  платника податку подавати річну декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) встановлений статтею 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). 

Фото без опису

Податкова декларація не подається, а   обов'язок щодо подання декларації вважається виконаним, якщо платник податку на доходи фізичних осіб отримував такі доходи:

- від податкових агентів, які згідно з розділом ІУ ПКУ  не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

- виключно від податкових агентів, незалежно від виду та розміру нарахованих (виплачених, наданих) доходів, крім випадків, прямо передбачених розділом ІУ ПКУ ;

- від операцій з продажу, обміну, дарування майна, дохід від яких відповідно до розділу  ІУ ПКУ не оподатковується або оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів податок був сплачений;

- у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до розділу ІУ ПКУ оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 ПКУ.

Фізичні особи, які  отримали у  звітному 2022 році доходи, з яких не був сплачений податок, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня 2023 року.

Такі особи зобов'язані самостійно, до 01 серпня 2023 року, сплатити суму податкового зобов'язання, визначену в поданій  податковій декларації (податку на доходи фізичних осіб - 18% та військового збору - 1,5%). 

Платники податку - резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, які передують виїзду. 

Контролюючі органи протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов'язані перевірити визначене податкове зобов'язання та сплату належної суми податку і видати довідку про сплату та про відсутність податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб, яка подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону та є підставою для проведення митних процедур. 

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за формою, затвердженою Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції Наказу Міністерства фінансів України від 17.12.2020 №783), зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 року № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929).

Форми для заповнення декларації розміщено на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті платника в меню «Бланки звітності» за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100213.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь