Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До вашої уваги результати Дев’ятого щомісячного опитування керівників підприємств «Український бізнес в умовах війни» (січень 2023)

Дата: 13.03.2023 14:30
Кількість переглядів: 200

Фото без опису Щомісячне опитування керівників підприємств проводить ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» в рамках зміни дії проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який фінансується Європейським Союзом та співфінансується МБФ «Відродження» та благодійним фондом ATLAS Network (CША).  Як показали результати опитування, бізнес адаптується до роботи в умовах російського ракетного терору.

Плани підприємств на найближчі два роки залишаються оптимістичними, водночас зросла невизначеність у довгостроковій перспективі.

Оцінки поточної ситуації як на рівні країни, так і для підприємств покращуються два місяці поспіль. Також покращились короткострокові виробничі очікування.

Рівень невизначеності в 6-ти і 3-місячній перспективі продовжує знижуватися, а очікування за 6 місяців покращуються два місяці поспіль.

У січні 2023 року дві головні проблеми для бізнесу залишилися незмінними: це перебої з електропостачанням та зростання цін. Третє місце розділили такі проблеми, як складнощі з перевезенням сировини або товарів територією України та фізична небезпека для роботи. У січні бізнес залишався стійким до російських терористичних атак, але відновлення виробництва було неактивне.

У сумі на майже повні, повні та вище ніж повні обсяги виробництва в січні (як і в листопаді та грудні) працювали 47% опитаних.

Середні витрати часу через вимкнення електроенергії становили 23% від робочого часу в грудні.

Підприємства тимчасово призупиняли роботу через вимкнення електропостачання, але покращили рівень забезпечення незалежними джерелами живлення.

Відновлення експортної діяльності незначною мірою покращилося: частка підприємств, які зупинили експорт після 24 лютого 2022 року та не змогли його відновити, опустилася до рекордно низьких 10%.

Таким чином, уперше зафіксовано позитивні тенденції щодо відновлення експортної діяльності після чотирьох місяців стагнації. Найважливішими перешкодами при експорті залишаються черги на кордоні, морська блокада та складні митні формальності. Багато експортерів досі не можуть переорієнтуватися з ринків СНД і знайти нових партнерів. 

 

У лютому 2023 року ГО "Інститут економічних досліджень та політичних консультацій" провів Десяте Щомісячне опитування керівників підприємств «Український бізнес в умовах війни» .Сьогодні, 13 березня 2023 року, о 15:00 відбудеться онлайн захід "Економічні тенденції з точки зору бізнесу (лютий 2023)". На зустрічі будуть представлені нові дані за лютий 2023 року Десятого Щомісячного опитування керівників підприємств «Український бізнес в умовах війни».

Дата: 13.03.2023 Час: 15:00 – 16:00 Мова зустрічі: українська.  Підключиться до конференції Zoom https://ier-kyiv-ua.zoom.us/j/81001750785?pwd=T0JPZU1yeDNuUmZTcWNacXZwSWNRUT09 Ідентифікатор конференції: 810 0175 0785 ; Код доступу: 982289  Пряма трансляція на Facebook Інституту https://www.facebook.com/events/746039030523828/

Zoom Video

Join our Cloud HD Video Meeting

Zoom is the leader in modern enterprise video communications, with an easy, reliable cloud platform for video and audio conferencing, chat, and webina...

Захід проводиться в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», який реалізується ІЕД за сприяння Європейського Союзу, та співфінансування МФ «Відродження» та ATLAS Network. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь