Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники області провели роз’яснювальні бесіди серед громадян у житловому секторі та на водоймах

Дата: 24.02.2023 15:00
Кількість переглядів: 208

Фото без описуХоч цьогоріч зима не сильно лютує, але бажання створити затишок та зігрітися у власній оселі завжди притаманна людині. І, на жаль, це прагнення часом може обернутися трагедією. Не дотримання заходів безпеки під час опалювального сезону не тільки може зруйнувати оселю, але і призвести до більшої біди - травмування чи загибелі.

Профілактичні заходи спрямовані насамперед на те, щоб кожна дитина та дорослий були готові до екстремальних ситуацій, що виникають у зимовий період, і пам'ятали про необхідність дотримання заходів безпеки у повсякденному житті як у побуті, так і на водних об`єктах. 

Так, 24 лютого, рятувальники Обухівського, Білоцерківського,Бучанського, Бориспільського, Вишгородського, Фастівського районів провели роз’яснювальні бесіди серед громадян у житловому секторі та на водоймах.

Щодо питань пожежної безпеки у побуті рятувальники виділили три основні причини пожеж: необережне поводження з вогнем, у тому числі при курінні, порушення правил влаштування та експлуатації опалювальних печей та електроустаткування. Основним негативним фактором, що впливає на погіршення обстановки являються сезонні ризики, з якими пов’язане зниження температури, і громадяни починають користуватися пічним обладнанням та електрообігрівальними приладами.

Тільки той, хто залишився без даху над головою, втратив нажите роками майно, відчув біль втрати, і невпевненість у завтрашньому дні, може усвідомити, що пожежна безпека в побуті - не марна трата часу. А ще страшніше, що недотримання батьками правил пожежної безпеки призводить до того, що подекуди гинуть діти. Вина за отримані травми та загибель неповнолітніх завжди залишається на совісті дорослих та залишає відбиток у їхній пам'яті на все життя.

Те ж саме стосується і любителів риболовлі, які масово вирушають на річки, ставки та озера. часто нехтуючи правилами безпеки. Проте навіть у морозну погоду існує небезпека опинитися у воді або на відірваній крижині, не кажучи вже про відлигу.

Також рятувальники нагадали правила поведінки при знаходженні вибухонебезпечних предметів та дії під час сигналу «Повітряної тривоги».

Тож дбайте про себе, залишайтесь в безпеці, дослухайтесь порад фахівців Служби порятунку.

 

Фото без опису

ГУ ДСНС України у Київській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь