Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нехай 2023 принесе всьому українському народу – перемогу над ворогом та єднання у відновленні нашої незалежної України, - Олександр ГОМОН

Дата: 31.12.2022 17:30
Кількість переглядів: 171

Фото без описуРік 2022 став роком великого гуртування українського народу і роком Незламності З перших днів повномасштабної війни жителі нашого Обухівського району воєдино допомагали фронту, військовим, громадянам, які тікали від війни, втрачаючи все, чимало наших земляків взяли зброю в руки, спочатку захищаючи і обороняючи Київ – столицю держави, а потім – Схід і Південь країни.

 

Затверджуючи у 2021-му план роботи Обухівської районної державної адміністрації на 2022-й рік, ми навіть не уявляли, що ці плани докорінно зміняться в результаті вторгнення рф на територію нашої держави.

Ми ставили перед собою задачі щодо соціально-економічного розвитку Обухівського району, а в результаті початку повномасштабного вторгнення пріоритетними напрямками роботи Обухівської районної військової (державної) адміністрації були: забезпечення потреб військових, які стали на захист нашої держави, робота у сфері цивільного захисту населення, допомога внутрішньо-переміщеним особам, які знайшли прихисток в Обухівському районі, забезпечення функціонування укриттів, пунктів обігріву та пунктів Незламності, функціонування яких в час, коли є щоденна загроза залишитись без світла та тепла дуже важливе.

Рік був дійсно важкий та відповідальний, тому що військовий стан, який було введено Указом Президента України передбачає цілодобову роботу, в режимі 24х7, без вихідних та святкових днів.

Завдяки злагодженій та оперативній співпраці Обухівської районної військової адміністрації з волонтерами та благодійниками, на потреби Збройних Сил України було завезено з-за кордону та передано майже 2 десятка авто. Підтримуємо військові частини та забезпечуємо їх всім необхідним за потребою і можливостями - це питання було і залишається одним з пріоритетних.

Обухівський район став тиловим районом Київської області, він не зазнав окупації, але внаслідок масованих ракетних атак, на території району також були пошкодження. Ворог наступає на критичну інфраструктуру та цивільне населення району та України вцілому.

Для усунення наслідків спричинених збройним нападом рф була розроблена програма відновлення житлових будинків, прибудинкових споруд, об'єктів інфраструктури, пошкоджених та знищених внаслідок терористичних актів, диверсій та сталого проходження опалювального сезону на території Обухівського району на 2022-2023 роки.

Також дуже велика увага приділялась внутрішньо-переміщеним особам, які проживають на території Обухівського району, яких на облік в районі стало близько 60 000 осіб. Завдяки роботі Гуманітарного штабу Обухівської районної військової адміністрації, ці категорії осіб регулярно отримують допомогу у вигляді продуктових наборів, одягу, засобів гігієни тощо. Більше 600 кубів одягу, близько 800 тон продуктів та іншої допомоги здійснив гумштаб Обухівської РВА за цей рік. Колони автівок з допомогою поїхали на деокуповані території. Керівництво Обухівської районної військової адміністрації регулярно відвідує місця компактного проживання переселенців, щоб переконатись, що люди мають все необхідне для проживання.

Гуманітарний штаб Обухівської районної військової адміністрації здійснює координацію діяльності гуманітарних штабів територіальних громад та співпрацює з міжнародними організаціями, які допомагають та підтримують Обухівський район, залучає донорів та інвесторів національного та міжнародного рівня до реалізації проєктів на території Обухівського району. Триває пошук майданчиків в територіальних громадах Обухівського району для вирішення питань розміщення внутрішньо-переміщених осіб та встановлення інфраструктури тимчасового перебування переселенців (модульні будиночки) та опікується ними разом з органами місцевого самоврядування із залученням міжнародної допомоги.

В рамках співпраці між Обухівською районною військовою адміністрацією та Угорською Екуменічною службою на території Обухівського району працює мобільна бригада Угорської Екуменічної служби допомоги для реєстрації переселенців на отримання фінансової допомоги у розмірі 6660 грн, і вже більше 1000 людей отримали цю фінансову допомогу.

Цьогоріч ми підписали Меморандум про співпрацю з Познанським повітом Польщі, завдячуючи якій Обухівський район отримав допомогу у вигляді 12 тон гуманітарної продуктової допомоги, пожежного автомобіля, а також 2 карет швидкої допомоги. У перспективі – соціально-економічна співпраця та інвестиційні проєкти на Обухівщині.

Обухівська районна військова (державна) адміністрація Київської області перша в Україні долучилася до пілотного проєкту солідарного та волонтерського туризму - підписано Меморандум про мережеве співробітництво щодо захисту Культурної спадщини України засобами солідарного та волонтерського туризму у контексті солідарної економіки у воєнний та повоєнний час з Проектом міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Результатом виконання цього Меморандуму буде формування ефективного партнерства, нарощування потенціалу та започаткування спільних проектів, спрямованих на створення та просування солідарного та волонтерського туризму з фокусом на захист Культурної спадщини територіальних громад Київщини.

Ще одним дуже важливим та пріоритетним напрямком роботи Обухівської районної військової (державної) адміністрації у 2022 році було забезпечення функціонування укриттів та організація роботи пунктів обігріву та Пунктів Незламності. Всього на території Обухівського району налічується 97 пунктів обігріву та 32 пунктів Незламності. Завдяки роботі Гуманітарного штабу Обухівської районної військової адміністрації та підтримці Київської обласної адміністрації та Київської обласної ради на забезпечення функціонування пунктів обігріву та пунктів Незламності було передано продуктові набори, декілька фур води та матраців, а також гігієнічні набори, лампочки, спальні мішки. Наразі вже готовий черговий вантаж на відправку: набори для творчості, гофроліжка від ККПК та ін.

Обухівщина вела активну підготовку до опалювального сезону, і продовжує готуватися до складної зими. Завдяки підтримці благодійників до Обухівського району було доставлено гуманітарну допомогу у вигляді генераторів. Така допомога для району надзвичайно важлива, адже дає можливість пережити кризові моменти на тлі регулярних відключень світла. Дякую всім нашим партнерам і волонтерам за те, що відгукнулися і допомагають Обухівщині подолати наслідки енергетичної кризи. Попереду безліч важливих завдань, а наша мета – виконати їх усі, аби забезпечити мешканцям Обухівщини нормальні та безпечні умови життя.

2022 рік став для кожного з нас роком вибору, бо через величезне випробування проходить наш народ – війну, яка додала відповідальності та ідентифікувала нас, як націю, – незламну та готову до кінця боротися за волю, свободу і незалежність.

Світла пам’ять героям, завдяки яким ми зустрічаємо 2023 рік з українськими прапорами, можемо будувати плани на майбутнє та ростити дітей. Я вдячний кожному, хто на своєму робочому місці виконував свої обов’язки попри відсутність світла й інтернету, постійні повітряні тривоги, адже важливо в цей час, аби економіка працювала , не зупинялися заводи й різні установи, комунальники виконували свою роботу тощо. Надійний тил є великою підтримкою для наших військових. Про них ми ніколи не забуваємо, відправляючи різне спорядження та автівки на фронт. Український народ довів свою незламність, бо світло в нас самих та наших вчинках, направлених на добрі справи на підтримку один одного.

З новим роком! Нехай 2023 принесе всьому українському народу – перемогу над ворогом та єднання у відновленні нашої незалежної України.

Олександр ГОМОН, начальник Обухівської районної військової адміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь