Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятаємо! Єднаймося! Переможемо!

Дата: 26.11.2022 15:22
Кількість переглядів: 137

Фото без описуСьогодні День пам’яті жертв голодоморів. Трагедія нашого народу - Голодомор 1932-1933 років визнано геноцидом українського народу.

У нашій пам’яті й голодомори 1922-1923років та 1946-1947 років. Знищено мільйони людських життів.

Як місток з минулого: ще є живі свідки тих жахливих часів, які на окупованій території України були змушені знов проходити через подібне жахіття, бо нащадки тоталітарного режиму знов застосували свою ганебну зброю проти мирного населення – голод, позбавивши пенсіонерів засобів виживання, а людей працездатного віку – роботи, можливості забезпечувати свої родини.

Причини голодомору тих часів – це позбавити українців можливості фізично протистояти комуністичному (тоталітарному режиму). Адже в Україні, яка мала досвід української державності, був величезний супротив радянщині, при тому - найактивніший серед інших країн СРСР. В Україні поступово поширювалися антивладні настрої, відбувалися відкриті протести проти насильницької колективізації сільськогосподарських господарств.

Це загострилося на початку 30-років. Радянська влада провела каральну операцію в Україні з вилучення збіжжя в одноосібників, вилучення продовольства в селах, а також повної ізоляції населених пунктів, щоб їх не могли покинути голодуючі. Так непокірних вбивали голодом.

Для України 1932-1933 роки стали роками національної катастрофи, радянська влада приховувала до 1987 року масштаби трагедії, поступово знищуючи й дані про загиблих під час голодомору, а також – причини смерті. Оцінки втрат можуть бути від трьох до семи мільйонів людських життів, яких позбавили майбуття.

Тодішній спротив було придушено , але московський режим не досягнув своєї головної мети, бо Україна - вистояла. Пройшли роки коріння незалежності, свободи проросли знов, відкрилася правда про Голодомор, який на міжнародному рівні визнано геноцидом проти українського народу.

Але тоталітарна влада не заспокоїлася у своєму прагненні - зламати українців, розпочавши наступ на нашу незалежність в 2014 році, а в 2022 році відкрито, під час повномасштабної російсько-української війни, заявила про свої плани – знищення української нації.

Змінюються часи, йдуть роки, але протистояння російським загарбникам всього українського народу триває і досі.

Ми – об’єднані, ми підтримуємо українську армію, яка поступово нищить ворога на нашій українській землі.

Ми більше недопустимо повторення Голодомору, бо ми – українці, нація вільних людей!

Пам’ятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид!

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ (ДЕРЖАВНОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь