Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як правильно їздити по снігу і ожеледі: ці правила можуть врятувати вам життя

Дата: 18.11.2022 15:18
Кількість переглядів: 136

Фото без опису Через ускладнення погодних умов на дорогах може статися більше випадків ДТП.   Погода в Україні з приходом зими стає більш небезпечною для учасників дорожнього руху. Снігопади та замерзлий на дорогах дощ впливають на повороткість авто і його гальмівний шлях. Якщо власник авто не змінив гуму на зимову - небезпека стати учасником аварії стає вище в кілька разів. Яких правил потрібно дотримуватися водіям, щоб не стати учасниками ДТП під час снігопадів і ожеледиць, розповідають співробітники Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області.                                                                                 

          Першим ділом, слід підготувати автомобіль до нових погодних умов - змінити гуму. Також, керуючи транспортними засобами в складних погодних умовах, обирайте помірну швидкість і дотримуйтесь безпечної дистанції між транспортними засобами. Варто враховувати особливості та стан транспортного засобу, а також дорожнього покриття.

          Рятувальники рекомендують уникати будь-яких ризикованих маневрів. Якщо є така можливість, поїздку варто перенести на світлий час доби, коли видимість набагато вище.

Про що ще потрібно пам'ятати:

Вибір передач. До цього варто поставитися уважно. Особливо, якщо глибокий сніг. З автоматичною коробкою передач потрібно орієнтуватися на тахометр, утримуючи обороти близько 2000-2500 об./мін.

Поведінка на підйомах. При складному підйомі, при глибокому снігу, або який перемелений під колесами, важливо не втратити швидкість і не забуксувати. Для контролю ситуації необхідно забезпечити тишу в салоні, щоб чути, наскільки точно обороти двигуна відповідають швидкості руху і вчасно помітити початок буксування.

Як рушати по снігу. Це слід робити акуратно. Щоб авто не забуксувало - з другої передачі.

Що робити, якщо авто забуксувало. Рушайте плавно, щоб авто не зробило лунки. Розкачайте автомобіль взад-вперед, поперемінно включаючи то першу, то задню передачу

Заметені снігом ділянки треба долати правильно. Слід проїжджати з розгону. Але в цьому випадку варто переконатися в безпеці маневру. На снігу складно зупиниться відразу.

Як їздити під час снігопаду. Під час опадів слід протопити салон, щоб не запітніли вікна, а також сніг не налипнув на них. Потрібно їхати з увімкненими фарами, адже сніг подібний до туману.

   Матеріал надано спеціалістами Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь