Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З Днем захисника і захисниць України! Наші воїни на полі бою показали сміливість і вміння боротися за свою землю, - Олександр ГОМОН

Дата: 14.10.2022 12:33
Кількість переглядів: 304

14 жовтня ми відзначаємо  державне свято -  День захисників і захисниць України!

Цього року цей день проходить в умовах повномасштабної війни, де на полі бою наші воїни захищають незалежність і соборність нашої України. Війна в Україні йде вже 8 місяць, об’єднавши всіх: і тих, хто в тилу, і тих, хто на фронті. Пліч-о-пліч б’ються рядові і командири, досвідчені воїни і молоді, плекаючи мужність і сміливість на полі бою.

Ми відвойовуємо кілометр за кілометром нашої української землі, повертаючи мирному населенню спокій і захист . Велика відповідальність на нашому поколінні, адже ми повинні перемогти загарбника, поставивши крапку у цій кровопролитній війні.

Цього дня ми відзначаємо і День Покрови, і День Українського козацтва. Ці три свята ми відзначаємо в один день невипадково, адже це - утвердження наших традицій і приклад того, як треба любити й захищати рідну країну. Це все йде до нас від прадідів-козаків, які віддавали за наше майбутнє своє найцінніше – життя. Збройні Сили України на полі бою показали сміливість і вміння боротися за свою рідну землю.

Сьогодні на державному рівні відзначаємо також 80-річчя створення Української повстанської армії (14 жовтня 1942-го року є символічною датою постання УПА відповідно до постанови Української Головної Визвольної Ради від 30 травня 1947 року).

Україна має унікальну історію воїнства. Кожна її сторінка сповнена звитягами різних поколінь оборонців рідної землі, які сформували особливий характер та образ сучасних захисників і захисниць України. Їхніми провідними рисами є патріотизм і відчайдушність, відвага і честь.

Але, на жаль, щодня ми і втрачаємо наших захисників і захисниць. Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя за незалежність України. Ми пам’ятатимемо їх подвиг.

Війна формує та гартує нас. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, за утвердження національної гідності. Цього дня, вітаючи всіх захисників і захисниць з цим днем, хочеться побажати - підтримки рідних, наснаги в бою і здоров’я. Нам після перемоги треба спільно відбудовувати рідну Україну заради прийдешніх поколінь. Разом до Перемоги! Слава Україні!

Олександр ГОМОН, начальник Обухівської районної військової адміністраціі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь