Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як допомагають в Обухівському районі внутрішньо переміщеним особам

Дата: 05.09.2022 10:01
Кількість переглядів: 851

Фото без описуВ Обухівському районі перебуває близько 60 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Серед них - і жителі з Херсонської області, де йдуть активні бойові дії.

Начальник Обухівської РВА Олександр ГОМОН зустрівся з жителями, які виїхали з території окупованої Херсонщини та обрали для свого тимчасового прихистку саме Обухівський район.

Географія жителів області, звідки вони приїхали, широка, є й родини з легендарної Чорнобаївки та Антонівки, що розташована поруч з мостом, який поєднує правий та лівий береги Дніпра.

Свого часу протягом 2 років Олександр ГОМОН був головою Бериславської райдержадміністрації, за цей час вивчив проблематику району, познайомився з багатьма жителями. Вважає Херсонщину надзвичайно привабливою і багатою областю. Вона має родючі землі, а також Чорне та Азовське моря, на які приїздили відпочивати українці з усіх куточків країни.

Родини внутрішньо переміщених осіб стикаються з багатьма труднощами, долати які їм допомагають в Обухівському районі фахівці Гуманітарного штабу, структурні підрозділи якого успішно працюють у кожній громаді та місті Обухові від самого початку російсько-української війни. Внутрішньо переміщені особи можуть отримати гуманітарну допомогу – продукти харчування, одяг, постіль, ковдри, а напередодні зими – це дуже актуально.

Окреме питання працевлаштування ВПО. Цьому приділяють увагу в районі. Нині серед співробітників Обухівської РВА вже є жителі Херсонської області, це і - журналістка Лідія Григор’єва.

Зустріч з херсонцями відбулася в гуманітарному штабі Обухова на базі дошкільного закладу «Зірочка», адміністрація якого на чолі з завідувачкою Ольгою Балдич допомагають тим, хто виїхав з зони бойових дій вже більше 6 місяців. Цього дня теж було видано чергову допомогу – продукти харчування, яку завдяки налагодженій співпраці центрального гуманітарного штабу району регулярно передають до гумштабів територіальних громад Обухівщини.

- Ми робитимемо все для того, аби ви відчували себе в безпеці. Завжди відкритий для діалогу. Звертайтеся до нашого гуманітарного штабу Обухівської районної адміністраці, вас проконсультують з будь-якого питання. А Херсонщину буде звільнено, і ми з вами обов’язково зустрінемося там! Слава Україні!- підкреслив Олександр ГОМОН, начальник Обухівської РВА.

Фото без описуФото без опису

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬвКОВОЇ (ДЕРЖАВНОЇ) лАДМІНІСТРАЦІЇ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь