Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обухівський район підписав лист про наміри до співпраці з Познанським повітом Польщі

Дата: 28.05.2022 14:21
Кількість переглядів: 412

З 22 по 25 травня офіційна делегація від Обухівського району з робочим візитом перебувала у Познанському повіті, що у Польщі. Головною причиною зустрічі стало двостороннє підписання листа про наміри співпраці про волю до встановлення партнерських відносин між повітом Познанським Республіки Польща та  Обухівським районом Київської області України.

Фото без опису

Відтоді, як рф напала на Україну майже два мільйони українців перетнули кордон Польщі – і це найбільша криза біженців у Європі з часів Другої світової війни. У відповідь на цю кризу Польща провадить неоціненну життєво важливу працю. В гуманітарній підтримці українців жодна країна світу не зробила для України сьогодні більше, ніж Польща. Позиція Польщі – це не політика країни, це політика серця. Міцні обійми в усіх аспектах життя зустрічають тут  українців, яких сприймають не як біженців, а як гостей. 

Польща усвідомлює складність ситуації й активно допомагає українським громадянам – гуманітарною допомогою, житлом, роботою. Вона взяла на себе основний удар прийому біженців, які перетинали кордон без закордонних паспортів, а іноді взагалі без документів, з домашніми улюбленцями і без них, дала дах над головою всім. І вона продовжує це робити та обіцяє бути поруч до перемоги.

Наразі за ініціативи старости Познанського повіту Яна ГРАБКОВСЬКОГО польська сторона зібрала 12 тон гуманітарної допомоги і передала в Обухівський район. Незабаром на наш район чекають ще кілька великих приємних подарунків від Познанського повіту. І це тільки початок, адже підписаний лист про наміри співпраці  між старостою Познанського повіту Яном Грабковським та начальником Обухівської районної військової адміністрації Олександром ГОМОНОМ– це крок на перспективу. Окрім підписаних листів польська сторона передала Ноту поваги до очільника Обухівського району з намірами встановити дружні відносини між двома районами Польщі та України в економічному та соціальному векторі, а також обміну досвідом та ефективним рішеннями. За попередніми домовленостями Обухівщина очікує зустрічний візит польської сторони на території України вже в серпні.

Фото без описуФото без опису

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь