Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як відрізнити безпілотний літальний апарат (дрон) від небесного тіла

Дата: 17.03.2022 19:56
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

 

Як відрізнити безпілотний літальний апарат (дрон) від небесного тіла

Дуже часто до поліцейських надходять повідомлення від людей про те, що в небі помічено дрон. Кількість таких звернень особливо збільшується у вечірній та нічний час.

Як запевняють фахівці астрономічної обсерваторії, під час спостереження за так званими підозрілими об’єктами з допомогою телескопа, з’ясувалося, що це небесні тіла – зірки, які, із зрозумілих причин, у нічному небі сяють яскравіше.

Мерехтіння небесних тіл створює зоровий обман, і чим ближче до горизонту знаходиться небесне тіло, тим візуальний обман сильніший. Також фахівці пояснили, що може здаватися, що зорі мерехтять різними кольорами – це теж візуальний обман.

Як перевірити, що рухається в небі?

Потрібно стати так, щоб бачити об’єкт, який знаходиться у небі, і спостерігати, чи не змінюється його відстань від якогось об’єкта на землі, наприклад, стовпа, будівлі тощо. Якщо об’єкт віддаляється, можна вважати, що це безпілотний літальний апарат.

Відрізнити літаючий об’єкт від зірок можна і за допомогою спеціальний застосунків у телефоні: Sky Map – для ОС Android -, star walk 2 – для ОС iPhone.

Шановні громадяни, якщо усі ваші перевірочні заходи свідчать, що у небі безпілотник, тоді негайно звертайтеся до поліції на лінію 102.

 

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Обухівського РУ ГУ ДСНС України у Київській області старший лейтенант служби цивільного захисту Владислав СЕКРЕТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь