Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вільні творити майбутнє. Обухівщина відзначила День Гідності та Свободи.

Дата: 21.11.2021 18:56
Кількість переглядів: 369

День Гідності та Свободи – свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (початок 22 листопада 2004 року) та Революції гідності (акція студентів та громадських активістів розпочалася 21 листопада 2013 року). 13 листопада 2014 року президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День Гідності та Свободи.

Фото без опису

У лютому 2021 року Верховна Рада України визначила Революцію гідності одним із ключових моментів української держави та виразником національної ідеї свободи.

Заступник голови Обухівської РДА Ірина СТАРЕНЬКА разом з Кагарлицьким міським головою  Олександром Панютою взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до пам’ятника Героїв небесної сотні. 

«У цей день ми вшановуємо всіх, хто власним життям, своєю жертовністю демонструє щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Ми згадуємо доленосний 2004-й, буремні 2013 –  2014 роки й імена Героїв Небесної Сотні, які стали безсмертними.

Єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших мужніх предків. Це скарб, який ми будемо твердо і з честю оберігати і захищати. Будьмо згуртованими у своїй любові до України, незламними і твердими перед будь-якою спробою похитнути наше прагнення жити в цивілізованій європейській країні.

Шлемо щирі вітання нашим захисникам, які відстоюють незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на її східних кордонах. Вічна пам’ять воїнам, які без вагань віддали за це свої життя. Низький уклін їхнім сім’ям і родинам.

Нехай буде мирним небо над українською землею, панують добробут і родинна злагода в кожній оселі, не згасає свята віра в щасливе майбутнє рідної держави», - звернулась до присутніх Ірина Старенька. 

Цьогоріч відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи відбувається під гаслом «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ».

Таке гасло символізує зв’язок чотирьох знаменних віх національної історії – Української революції 1917–1921 років, Помаранчевої Революції 2004 року, Революції Гідності 2013–2014 років та нинішнього героїчного захисту громадянами України незалежності та територіальної цілісності своєї держави, геополітичного вибору українського народу.

Захід відбувся з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та карантинних обмежень «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь