Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обухівська РДА зібрала виїзну комісію для з’ясування причин інциденту в ДНЗ «Вербиченька»

Дата: 11.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 570

Відповідно до розпорядження голови Обухівської районної державної адміністрації Олександра ГОМОНА продовжує свою роботу комісія для з’ясування причин виникнення небезпечної події в с. Кодаки, вул. Ювілейна, б. 21, Васильківської територіальної громади Обухівського району Київської області на території закладу дошкільної освіти «Вербиченька». 

Фото без опису

 

Нагадаємо, що 26 жовтня У ДНЗ «Вербиченька» с. Кодаки Васильківської територіальної громади Обухівського району після запуску котельні стався вибух, внаслідок чого відбулося руйнування харчоблоку дитячого закладу. Посилання на інфо

 

 

11 листопада у приміщенні Васильківської міської ради під головуванням першого заступника голови Обухівської районної державної адміністрації Київської області Сергія Фесенка відбулось засідання відповідної комісії. 

 

 

    Сергій Фесенко наголосив на необхідності прискорення роботи комісії з метою встановлення попередніх (імовірних) причин виникнення небезпечної події, яка відбулася 26 жовтня 2021 року в с. Кодаки на території закладу дошкільної освіти «Вербиченька».

 

Директор департаменту цивільного захисту, оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації Ігор Аксенов наголосив на необхідності звернення до відповідних відомств, центральних органів виконавчої влади, з метою отримання офіційних висновків та результатів розслідувань за фактом виникнення надзвичайної події, в межах компетенції, зокрема й до Державної служби України з питань праці.

 

Олександр Головач, начальник Обухівського районного управління Головного управління ДСНС України в Київській області, повідомив, що до нього не надходило жодних письмових звернень щодо події, яка відбулася. Також проінформував про наявність приписів щодо закладу дошкільної освіти за порушення правил пожежної безпеки та чинного рішення суду у справі № 810/3139/18 від 10.04.2019. Разом із тим, вибухо-технічна експертиза не була проведена у зв’язку із відсутністю загоряння та пожеж. 

Головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Київській області Андрій Дідик зазначив, що ймовірною причиною виникнення небезпечної події став витік газу. Разом із тим, повідомив, що необхідно доповнити матеріали розслідування задля підготування попереднього висновку про обставини і причини, що призвели до виникнення надзвичайної події (аварії).

 

За результатами засідання вирішили:

  •  Надати членам відповідної комісії інформацію щодо категорії, до якої слід віднести небезпечну подію (аварію) в с. Кодаки, вул. Ювілейна, б. 21, Васильківської територіальної громади Обухівського району Київської області на території закладу дошкільної освіти «Вербиченька».

 

  •  Надати членам комісії інформаційну довідку щодо досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.10.2021 за № 12021111140000611 та вжиті заходи в рамках чинного законодавства України.

-  Провести технічне розслідування обставин та причин виникнення аварії, пов’язаної із використанням газу в побуті.

 - Повідомити членів комісії чи взято на облік аварію (небезпечну подію) в с. Кодаки, вул. Ювілейна, б. 21, Васильківської територіальної громади Обухівського району Київської області на території закладу дошкільної освіти «Вербиченька».

-  Надати членам комісії звіт за результатами технічного розслідування, попередній аналіз причин виникнення небезпечної події (аварії) та пропозиції щодо запобігання таким аваріям і випадкам.

- Підготувати та направити звернення до всіх компетентних органів (зокрема, Обухівського районного управління ДСНС України в Київській області, Обухівського районного управління ГУНП України в Київській області, Державної служба України з питань праці, Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, тощо) для з’ясування фактів і причин виникнення небезпечної події в с. Кодаки, вул. Ювілейна, б. 21, Васильківської територіальної громади Обухівського району Київської області на території закладу дошкільної освіти «Вербиченька».

- Провести обстеження місця події та визначити фактичну кількість трубопроводу (попередньо отримавши в Васильківській міській раді Обухівського району Акт розмежування).

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь