Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обухівський район урочисто відкрив активні парки у трьох громадах

Дата: 11.10.2021 20:58
Кількість переглядів: 462

У рамках соціального проєкту Президента України Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України»  сьогодні, 11 жовтня, відбулося урочисте відкриття оздоровчих майданчиків у трьох громадах Обухівського району: Ржищеві, Кагарлику та Богуславі. 

Фото без опису

Участь у заходах взяли голова Обухівської РДА Олександр ГОМОН, начальник управління молоді і спорту Київської ОДА Сергій ТИМОФЄЄВ, міські голови та представники територіальних громад.

«Завдяки ініціативі Президента України та допомоги голови Київської облдержадміністрації Василя ВОЛОДІНА такі активні парки мають бути відкриті в кожній громаді. Це одна з найкращих ініціатив, яка спрямована на оздоровлення нашої нації, зокрема підростаючого покоління. Дуже важливо, щоб жителі Обухівського району активно займалися спортом і щоб спорт був доступний для всіх. Для зручності кожний елемент інфраструктури позначений QR-кодом з можливістю переходу на ресурс з відеоуроками», – звернувся до присутніх голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Даний проєкт створений з метою організації оздоровчої рухової активності громадян, облаштування умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Проєкт передбачає облаштування в місцях масового відпочинку безперешкодного доступу громадян, зокрема осіб з інвалідністю, до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності, а також пунктів безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання.

У межах програми працюватимуть над мотивацією українців, адже це є рушійним фактором для того, щоб почати займатися фізичною активністю.

Щоб надихнути українців додати у своє життя фізичної активності, було розроблено комплекс методів, які дають змогу займатися спортом майже поряд із домом. Для цього в країні буде побудовано близько 10 тис. майданчиків. Частину з них збудують уже цього року.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Начальник управління молоді і спорту Київської ОДА Сергій ТИМОФЄЄВ відзначив, що "активні" парки у Ржищеві (Ржищівська громада), Кагарлику (Кагарлицька громада), Богуславі (Богуславська громада), та Станешівці (Таращанська громада) стали черговим в серії відкриттів, і офіційно відкритих парків вже налічується ювілейних 50.

Фото без опису

Фото без описуОкрім відкриття нових локацій делегація провела інспекцію будівництва спортивної інфраструктури регіону. У Ржищеві - це проект зведення спортивного комплексу. У Миронівці - це будівництво спортивного комплексу в рамках програми Президента України " Велике булдівництво".

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь