Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітній День туризму-2021: Обухівський район здійснив подорож у часі через портал у Богуславі

Дата: 26.09.2021 22:58
Кількість переглядів: 857

Всесвітній День туризму-2021 Обухівський район централізовано відзначив у самому серці Богуслава. Це було справжнє свято подорожей та пригод з нешаблонною насиченою програмою, сповненою вражень, емоцій та нових технологій через подорож у часі.

 

????Розпочався день з урочистостей і відзначення найактивніших учасників туристичної галузі Обухівського району в приміщенні Богуславського будинку культури. Відкрив офіційну частину Богуславський міський голова Віталій ХОМЕНКО. У своєму вітальному слові Віталій Миколайович підкреслив важливість розвитку туристичної галузі Богуславської громади та окреслив туристичні амбіції на найближчий час.

???? «Всесвітній День туризму-2021, насправді, поставив перед нами непросту задачу: як презентувати Обухівський район так, щоб гідно представити весь його потенціал. І вирішили відійти від відзначення в його традиційному розумінні: сцена, намети, локаціїї в одному місці. Адже туризм – це подорожі, враження, емоції. Туризм треба відчути, пройти, побачити, отримати враження через власний досвід на місцях, а не «на винос». А отже цей наш перший День туризму в новому складі Обухівського району Обухівська районна державна адміністрація запропонувала відзначити в найкращих туристичних локаціях району повсюдно та презентувала туристичні точки, які чекають в цей день своїх відвідувачів. А централізоване свято районного рівня ми вирішили зробити в Богуславі. Саме тут найбільш підготовлена до прийняття туристів дестинація: починаючи від вказівників і табличок, закінчуючи готовою інфраструктурою для проживання та інтертейменту гостей міста», - звернувся до присутніх голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН.

???? «Я хочу подякувати всім, хто самовіддано вирощував перші паростки внутрішнього туризму, адже, чесно кажучи, він тримався на плечах ентузіастів. Так, внутрішній та інкамінг туризм і зараз у зародковому сирому стані, але у нас є бажання розвивати і розвиватися самім. Зроблено багато, але плани ще більш амбітні! Рухаємося вперед!», - привітав гостей свята голова Обухівської районної ради Антон КАРМАНОВ.

????Під час офіційної частини було представлено декілька нових туристичних проектів в рамках співпраці Обухівської районної державної адміністрації з командою FreeGen Group. Нагадаємо, що 13 вересня Обухівська РДА підписала меморандум про співпрацю щодо оцифрування Обухівського району. І вже сьогодні було презентовано нові цифрові туристичні продукти. Наразі, створені сторінки Обухова та Богуслава на туристичному порталі Discover.ua, де вже розміщені цікаві місця та туристичні маршрути. Крім того, над розвитком туристичного порталу Обухівського району працює команда ГО «Асоціація розвитку спорту і туризму України», яка сьогодні презентувала новий сайт mandruy.com.ua.

????Ще одним приємним подарунком від компанії FreeGen Group стали сьогодні віртуальні маршрути і 3D геймифікація Богуславу. Для того, щоб здійснити подорож у часі й знайти всіх мамонтів і динозаврів, необхідно завантажити в телефон додаток FreeGen і знайти Богуслав з позначкою «День туризму-2021».

Оцифрування першої локації Обухівського району відбулось з легкої руки та ініціативи депутата Київської обласної ради Сергія Левченка.

????У фойє будинку культури за ініціативи голови Обухівської районної державної адміністрації Олександра ГОМОНА сьогодні також була представлена фотовиставка «Щаслива планета», організована Українським форумом благодійників. Фотовиставка зібрала світлини як професіоналів, так і аматорів з усієї країни. До її створення долучилися пересічні українці, котрі люблять фотомистецтво і турбуються про майбутнє нашого з вами дому – Планети Земля. Виставка "Щаслива планета" - це 40 фото професіоналів та аматорів, які втілюють уявлення українців про Цілі Сталого Розвитку та шлях України до їх досягнення. Фото закликають всіх небайдужих зосередитися на таких викликах як "подолання бідності", "збереження екосистем води та суші", "гендерна рівність та інклюзія.

???? Після офіційної частини програма продовжилася старими аутентичними вуличками історичної частини і знаковими місцями Богуслава. Біля пам’ятника Марусі Богуславки ожила Маруся й розповіла свою історію.

Гості свята у супроводі справжнього фаната розвитку туризму на території Богуславської ТГ начальника відділу культури, молоді та спорту Тетяни Куценко відвідали джерело «Кам’янка», старе місто та музейні філії «Музей історії Богуславщини», «Кам’яниця».

А апогеєм свята стало театралізоване дійство «Подорож у часі» на рекреаційній зоні «Скала». Перейшовши по містку через бурхливу Рось посеред мезолітів з кількамільярдною історією, гості опинилися на пікніку кам’яної доби і вчилися готувати на кострі разом з первісними людьми, оживили мамонта та динозаврів, перенеслись у часи Трипільської культури, і, привітавшись з Ярославом Мудрим, засновником Богуслава, опинилися в козацькому стані.

Уха, куліш і традиційні козацьки частування чекали на справжніх козаків після традиційної посвяти в гетьмани. Музика, пісні, танці – інгредієнти гарного піднесеного настрою для справжнього свята. Навіть погода посміхалася сьогодні всім у всесвітній день туризму. А як інакше, адже над створенням сьогоднішнього свята працювала така велика і дружня команда!

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь