Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Обухівському районі розпочалося стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля – 2021»

Дата: 23.09.2021 20:13
Кількість переглядів: 1993

Основна мета масштабного навчання - підвищення оборонних спроможностей України та покращення взаємосумісності зі Збройними силами держав-членів НАТО. 

Фото без опису

Початок  навчань урочисто відкрили голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН, голова Обухівської районної ради Антон Карманов, голова Обухівської ТГ Олександр Левченко та начальник Обухівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Коваленко. 

«Подібні навчання відбуваються вперше на території Обухівського району. Ми живемо в непростий для країни час. То ж, такі навчальні збори - це можливість відновити і вдосконалити свої військові навички та вміння. Вдячний вам за патріотизм і вірність своїй Батьківщині! Слава Україні!», - звернувся голова Обухівської РДА Олександр ГОМОН до учасників навчань.

Фото без опису

Привітав з початком навчань резервістів і військовозобов'язаних начальник Обухівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Коваленко та запевнив, що всі поставлення завдання під час навчань будуть виконані, і довів до відома, що особовий склад резервістів пройде бойове залагодження відділень взводів, рот та батальйону територіальної оборони загалом.

Фото без опису

Сьогодні для особового складу відбулось заняття з мір техніки безпеки та була закріплена зброя. 24 резервісти прийняли присягу на вірність українському народу.

Фото без описуФото без опису


Загалом в Україні в стратегічному командно-штабному навчанні «Об’єднані зусилля — 2021» буде задіяно близько 12,5 тис. військових та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки.

До проведення стратегічного командно-штабного навчання для спільного виконання навчально-бойових завдань залучено військові підрозділи 15 країн, серед них: 11 країн-членів НАТО та 4 країни-партнери. Крім того, від Північноатлантичного альянсу, а саме зі Стратегічного командування НАТО з операцій, запланована участь групи експертів.

В основу практичних дій покладено виконання спільних завдань сил і засобів Збройних Сил України та держав-партнерів (членів НАТО).

Військові маневри триватимуть до 1 жовтня.

Під час навчань будуть практично відпрацьовуватись задачі підрозділів територіальної оборони на території міста Обухів та району, а саме:
 • охорона органів державної влади, місцевого самоврядування, важливих об'єктів та комунікацій;
 • розгортання та несення служби на блокпостах;
 • боротьба з диверсійно-розвідувальними силами супротивника, антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями та мародерами;
 • підтримання безпеки та правопорядку на відповідній території (в районі, місті);
 • ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в мирний час.
 
У зв’язку з вищевказаним просимо населення міста з розумінням поставитись до тимчасових незручностей, що можуть бути створені під час навчань, та не панікувати при появі в громадських місцях озброєних військовослужбовців.

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь