Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Із 17 вересня на території Київської області розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин

Дата: 08.09.2021 14:13
Кількість переглядів: 481

Обухівський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує: на території Київської області епізоотична ситуація щодо сказу тварин залишається напруженою, питома вага зареєстрованих випадків припадає на диких та бродячих тварин (лисиці, безпритульні коти і собаки).

Фото без опису

З метою профілактики та зменшення захворюваності на сказ в дикій фауні, відповідно до розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України від 06.08.2021 № 532 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації» у другій половині вересня 2021 року буде проводитись планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин на території області.

Пероральна імунізація від сказу – один із способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити, щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язево або підшкірно), після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Для імунізації тварин від сказу буде використовуватися пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Звертаємо увагу населення! Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

Розповсюдження принад з вакциною проти сказу буде проводитися літаками над територіями лісових та сільськогосподарських угідь і триватиме протягом 7-14 днів, в залежності від погодних умов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь