Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Феодосіївська громада провела смачне свято першого дзвоника, презентувавши оновлене меню за реформою Олени Зеленської

Дата: 01.09.2021 09:28
Кількість переглядів: 717

1 вересня - День знань. Це перший дзвоник у школі і хвилювання, море квітів і білих бантів, і, звичайно, традиційні уроки миру. Це довгоочікуваний день для тих, хто вперше переступить шкільний поріг. 

Фото без опису

У Феодосіївській громаді цьогоріч - 249 першокласників, які ще вчора були вихованцями садочків, а новий навчальний рік розпочався загалом для 1985 учнів громди. І саме для них сьогодні свято було не тільки урочистим, а й смачним.   

Фото без опису

Фото без опису

За реформою дружини Президента Олени Зеленської саме  з 1 вересня набувають чинності нові норми організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах відпочинку та оздоровлення.

 

 Раніше Перша леді представила оновлене меню для їдалень закладів загальної середньої освіти. Водночас з оновленням нормативної бази тривала робота над створенням меню для школярів. Це нове повноцінне 4-тижневе меню, підготовлене робочою групою на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України. Воно містить 160 страв, які будуть використовуватись залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. 

 

Фото без опису

Поетапний план заходів впровадження нової реформи, який розпочався у Феодосіївській громаді з початку року, передбачає оновлення харчоблоку, обладнання, закупівлю нового посуду тощо.

На реалізацію реформи місцева громада виділила додаткові кошти з власного бюджету. 

Фото без опису

За ініціативи команди впровадження реформи харчування у Феодосіївський громаді наразі школярам запропоновано на постійній основі самостійно оцінювати якість надання послуг харчування через спеціальний застосунок на сучасному гаджеті, який розташовано в їдальнях кожного закладу освіти. Сьогодні таку можливість разом з учнями Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка отримали й голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН та депутат Київської обласної ради Сергій Левченко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

«Я радий, що наші дітки навчаються і виховуються в час нових, правильних і смачних реформ! Бачу, що дегустація нового меню прийшлася учням до смаку. І я поставив свій лайк, адже обід був дійсно смачним і корисним. Обухівський район справді може похвалитися прогресивними громадами!», - звернувся Олександр ГОМОН до присутніх під час презентації оновленого меню. 

Фото без опису

Фото без опису

Впровадження нової реформи здорового харчування триває, і найближчим часом додатково планується завершення оновлення обладнання відповідно до рекомендацій Міносвіти у всіх закладах освіти громади.   

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь