Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулась онлайн-нарада щодо підготовки Обухівщини до осінньо-зимового періоду

Дата: 18.08.2021 17:08
Кількість переглядів: 734

17 серпня під головуванням голови Обухівської районної державної адміністрації Олександра ГОМОНА за участі в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури Обухівської районної державної адміністрації Володимира Волощука, заступника голови Обухівської районної ради Сергія Гринчишина, керівника апарату Зоряни Тимошенко, начальника відділу координації роботи у сфері освіти, культури та спорту управління координації роботи охорони здоров’я, освіти, культури та спорту районної адміністрації Олени Левченко, а також членів  районного штабу відбулось онлайн-засідання в Обухівській районній державній адміністрації щодо підготовки Обухівського району до зимового періоду. 

Фото без опису

На порядку денному були розглянуті питання: 

 

  

       1.Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Обухівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 року.

       Доповідач: Володимир Волощук., в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури районної державної адміністрації.  

 

       2.Забезпечення безперебійного руху транспорту в зимовий час на дорогах місцевого значення.

       Доповідач: Володимир Волощук., в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури районної державної адміністрації.  

 

        3. Різне

СЛУХАЛИ:

 

1. Виконання планових показників з комплексної підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року.

       Доповідач:    Володимир Волощук., в.о. начальника відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури Обухівської районної державної адміністрації  наголосив  про негайне проведення комплексного технічного обстеження всіх багатоквартирних житлових будинків, шкіл та дошкільних навчальних закладів, здійснити ремонт і заміну внутрішньобудинкових опалювальних систем, систем гарячого та холодного водопостачання, систем відведення дощових стоків в будинках, ремонту систем каналізації.

       Зазначив, що одним з основних напрямків підготовки до осінньо-зимового періоду є підготовка теплового господарства. Одним із найважливіших завдань, які потребують, як затрат у грошовому еквіваленті, так і чимало часу на їх виконання, є проведення повірки приладів обліку споживання природного газу та контрольно-вимірювальних приладів (термометрів, манометрів). З цього приводу щороку, перед початком кожного опалювального сезону, виникає чимало проблем, що ставить під загрозу взагалі запуск котелень у жовтні місяці. Причому, це стосується не тільки котелень, але й тих установ та організацій, які опалюються газовими конвекторами чи побутовими котлами. Дуже велике прохання до всіх звернути на це увагу, звіритись із газовим господарством з приводу необхідності проведення повірки у поточному році та своєчасно провести оплату коштів.

         Організації, які здійснюють експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення в Обухівському районі, працюють за затвердженими планами, що повинно забезпечити якісну підготовку вулично-шляхової мережі до експлуатації в осінньо-зимовий період. До початку зими дорожнім і комунальним службам необхідно заготовити необхідний запас посипкового матеріалу (протиожеледних сумішей), підготовити техніку і укомплектувати її кадрами для цілодобової роботи

       2. Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Кагарлицької територіальної громади.             

       Доповідач: Володимир Бойко - начальник відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства Кагарлицької міської ради доповів,  що йде робота по закупівлі твердого палива, вугілля, проведені тендери на закупку посипкового матеріалу. Зазначив, що є у місті проблемна котельня  яка,  непередана Київською обласною радою котельня по вулиці Стадіонній,1 у місті Кагарлик та надає тепло до багатоквартирного житлового будинку по вул. Паркова, 18 в якому знаходиться більше 200 квартир. 

       Вказана котельня знаходиться на балансі КП Київської обласної ради «Кагарликтепломережа» і на протязі трьох років на час опалювального періоду передають в оренду для подачі тепла до будинку. На даний час виникає проблема чи запрацює вказана котельна на початок опалювального періоду, так як КП КОР «Кагарликтепломережа» не проводить жодних підготовчих заходів до осінньо - зимового періоду 2021-2022 років. На разі ведуться перемовини з Київською обласною радою стосовно передачі до Кагарлицької міської ради. 

       Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Кагарлицької територіальної громади до осінньо-зимового періоду складає 70%

 

        3. Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Васильківської  територіальної громади.             

Доповідач: Валентина Савчук начальник управління житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міської ради зазначила,  що проблемне  питання KП «Васильківтепломережа» по оснащення житлового фонду міста комерційними вузлами обліку теплової енергії  вже вирішується, йде  виготовлення відповідної документації. По заміні чотирьох пальників на котлі ТВГ-8М № 2685 на котельні Декабристів Зк  прийнята інвестиційна програма, ведуться роботи по їх закупці.        На даний час триває розробка проектної документації по закупівлі та встановленні засобів дистанційної передачі даних I-mod на котельнях.  Головна проблема не заключний   договорів про постачання природного газу з тепломережею і великий борг перед «Київоблгазом» більше  9 млн.грн, ідуть перемовини щодо реструктуризації  боргу. Виконуються роботи по встановленні  засобів дистанційної передачі даних модемів, повірки газових лічильників, заміні газових лічильників типу роторний G-10 на мембранний ЛГ типу G-10 у Здорівському HBK, Застугнянській ЗОШ I-III ступенів, ДНЗ «Чорнобривчик», Великобугаївському HBK, Кодаківському MHBK. Заклади Будинків культури Васильківської громади потребують додаткового фінансування на виготовлення проєкту опалення i подальшого його встановлення, наразі вони частково опалюються за допомогою електроприладів. 

       Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Васильківської територіальної громади до осінньо-зимового періоду складає 70%.

       Доповідач: Генеральний директор «Комунального підприємства  тепломережа» дав роз’яснення щодо  заключення  договору про постачання природного газу з тепломережею та зазначив, що компанія «Нафтогаз України» запропонувала заключити контракт на не вигідних умовах (банківська гарантія на 75 млн.). За для вирішення проблемного питання звернулися до Кабінету Міністрів України з проханням внести зміни в умови підписання даного договору.

 

       4.Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально культурного призначення Богуславської  територіальної громади.  

       Доповідач: Павло Павліченко начальник відділу житлово-комунального господарства та інфраструктури  Богуславської  міської ради зазначив, основною проблемою є заборгованість населення по сплаті комунальних послуг: КП «Богуславтепловодопостачання – 7,5 млн. грн.; КП «Богуславводоканал» - 1,5 млн. грн., наразі  триває реорганізація даних підприємства, створено нове підприємство «Житлове комунальне господарство» в яке ввійшли КП «Богуславтепловодопостачання», КП «Богуславводоканал» та житлова контора. Павло Павліченко представив нового керівника вищезазначеного підприємства, який відзвітував про проведену роботу, щодо реструктуризації даної заборгованості. 

Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Богуславської територіальної громади до осінньо-зимового періоду складає 50%.

       5.Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально культурного призначення Ржищівської  територіальної громади.  

       Доповідач: Володимир Дідиченко  начальник відділу житлово-комунального господарствата роботи з ОСББ Ржищівської міської ради доповів, що на території Ржищівської міської територіальної громади проблемні питання з підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення  наразі відсутні. На даному етапі йде планова підготовка до опалювального сезону 2021-2022рр. КП «Комбінат комунальних підприємств м. Ржищева» проводить необхідний ремонт об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства на території міста та громади. Є нагальна проблема стосовно вирубки дерев, вони неодноразово зверталися до обласного управління щодо дозволу на проведення робіт з вирубки аварійно-небезпечних дерев, наразі дозвіл так і не отримали та планують звернутись до Обухівської районної державної адміністрації з проханням посприяти по даному питанню.  

Готовність господарського комплексу та об’єктів соціально-культурного призначення Ржищівської територіальної громади до осінньо-зимового періоду складає 75%.

 

 

За результатами засідання вирішили:

       

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

 

2.Керівникам підприємств, установ та організацій в Обухівському районі до 01 жовтня 2021 р. завершити роботи по підготовці об’єктів соціальної інфраструктури до опалювального періоду 2021-2022 рр.

 

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь