Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині завершується I етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 24.05.2023 09:00
Кількість переглядів: 159

У Київській області провели І (територіальний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Цьогоріч до неї долучилися близько 600 роїв та понад 50 куренів закладів освіти регіону. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

У першому етапі, який триває з квітня, взяли участь майже 5 тисяч школярів віком від 6 до 17 років. Учасники проходили випробування в різних активностях, серед яких були і дотичні до теперішньої безпекової ситуації. Зокрема: військово-прикладних вишколах, майстер-класах з мінної безпеки, рятувальної справи, невідкладної долікарської допомоги та тактичної медицини тощо.

Також школярі взяли участь у конкурсі зі стрільби з пневматичної зброї, перетягуванні линви та фізично-спортивних змаганнях, які загартовують і допомагають набути умінь та навичок, необхідних захисникам України.

Здобуті під час гри знання та вміння вже стали в нагоді багатьом джурам і виховникам роїв Київщини, які нині воюють у складі Збройних Сил України.

Крім того, учасники гри беруть участь у волонтерських проєктах. Так, рої нашого регіону в лютому цього року започаткували волонтерську акцію «Дрон «Джура» для ЗСУ», до якої активно долучилися й учнівська молодь, і освітяни, і мешканці громад. За кошти, зібрані під час благодійних аукціонів, виставок та ярмарків, закупили й передали військовим бригадам ЗСУ 8 дронів та «Старлінк».

Фото без опису

 

Ініціативу учасників гри «Джура» з Київщини підтримали школярі й з інших областей України.

Довідково.

Дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») – не разовий захід, а цілісна й багатогранна система національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді на основі козацько-лицарських традицій. Ця гра об’єднує і загартовує наших дітей та молодь, формує в них активну громадянську позицію та готовність до захисту рідної землі, допомагає набути навичок, необхідних для життя в умовах воєнного стану. Крім того, у процесі гри діти та молодь поглиблюють свої знання з історії, географії України, української мови та літератури, популяризують культуру та національні традиції українського народу, займаються краєзнавчою діяльністю, досліджують історію Українського війська тощо.

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь