Обухівська Районна Державна Адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Обухівській РДА відбулось засідання комісії з питань захисту прав дітей

Дата: 04.11.2021 12:05
Кількість переглядів: 454

04 листопада під головуванням заступника голови Обухівської районної державної адміністрації Ірини СТАРЕНЬКОЇ відбулося засідання комісії з питань захисту прав дітей. Зважаючи на карантинні обмеження, засідання проводилось в режимі конференції по телефонному зв’язку. На комісії розглядалось звернення відділу (служби) у справах дітей та сім’ї Миронівської міської ради Обухівського району щодо зміни статусу дитини, позбавленої батьківського піклування на статус дитини-сироти, малолітньому Володимиру.

Фото без описуФото без опису

Провідний спеціаліст відділу (служби) у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Миронівської міської ради Вікторія АНДРУЩЕНКО повідомила, що згідно розпорядження голови  Миронівської районної державної адміністрації Київської області  від 26.04.2012 № 253  Володимиру надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування. На сьогоднішній день батьки малолітньої дитини померли, тому є необхідність у зміні статусу.

Заступник голови Обухівської районної державної адміністрації Ірина СТАРЕНЬКА повідомила, що відповідно до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності в таких дітей житла мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем їх походження або проживання за заявою опікуна чи піклувальника, адміністрації закладу, де проживає дитина, або органу опіки та піклування.

         Необхідно відзначити, що 16 грудня 2020 року прийнято законодавчі зміни, згідно з якими, особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення 23 років не втрачають право на позачергове отримання жилого приміщення, за умови їх перебування у встановленому порядку на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на момент досягнення 23-річного віку. 

         Тому, на основі вищевикладеного відділу (службі) у справах дітей та сім’ї Миронівської міської ради Обухівського району запропоновано взяти під контроль процес щодо питання постановки Володимира на квартирний облік.

Бажаємо та дбаємо про те, щоб кожна дитина зростала у люблячій родині!

 

ПРЕССЛУЖБА ОБУХІВСЬКОЇ РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь